tiistai 12. elokuuta 2014

Turhia liikkeitä välttääksemme

Mies on kova optimoimaan tekemisiä. Kun telineet on pystytetty vaivalla yhdelle seinustalle, siellä tehdään sitten kaikki mahdollinen ennen kuin telineet siirretään toiselle seinälle: laudoitetaaan, maalataan, laitetaan katto ja rännit, ikkunasmyygit jne. Valmista syntyy seinä kerrallaan.

Hän haluaa myös, että ulkopuoli tehdään valmiiksi ennenkuin mennään sisätöihin. Hyvä niin, koska kohtahan kelit kylmenee ja sateet alkavat. Kaukolämpö asennetaan elokuun lopussa, joten lattiavalun jälkeen saa lämmöt päälle heti kun sää kunnolla viilenee.

Optimointia oli myös se, että kun ylijäämähiekka kärrättiin tutulle hevostilalle (ei tullut siis kaatopaikkamaksuja...), niin paluukyydillä tilalta tuotiin terassirunkopuut. Vähän kyllä kyseenalaistin, että joko ne terassit nyt pitää tehdä.

Humusmaa taas vietiin maanrakentajanaapurin läjitysalueelle. Hän saa maat ilmaiseksi, kunhan seuloo meille vähän nurmikon pohjaa.

Mies myös haalii ahkerasti tarvikkeita ympäriinsä kavereiltaan ja netistä. Pihalle kärrättiin jo ennen perustusten tekoa multakasa, joka saatiin ilmaiseksi jostakin (se alkoi jo kesällä kasvaa horsmaa ja pujoa...). Lisäksi nurkkiin on ilmestynyt erinäisiä styroksipaketteja, tuulensuojalevyjä, pihalaattoja ja villoja, jotka on kaikki tuotu eri paikoista. Jämiä nääs.

Niin ja jo vanhastaan hänellä on varastolla pari vessanpyttyä ja pesualtaita.

Kun talopakettitoimituksen ulkolaudoissa oli halkeamia, saatiin korvauksena nippu uutta tavaraa. Haljenneet pätkittiin autokatokseen. On meinaan taloudellista ajattelua.  Kieltämättä, tällaisessa projektissa joka euron säästö tulee tarpeeseen.

Olen kyllä ajatellut, että esimerkiksi lattiamateriaaleissa ei sitten kauheasti säästellä. Voi tietenkin olla, että jonakin päivänä raksalle ilmestyy kasa jostakin jääneitä lattialaattoja tai parketteja.  Saas nähdä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti