tiistai 7. huhtikuuta 2015

Eteisratkaisuja

Pääsiäislomat on vietetty ja hiihtoreissu Kainuuseen oli paitsi rentouttava myös tuottoisa: paikalliselta kirppikseltä löytyi eteisen kaappi ja hieno vanha tuoli.

Kaappi oli tylsännäköinen mäntyinen, mutta ehjä ja tukeva. Aluksi ajatuksena oli valkolakata se, jotta puun syyt jäisivät näkyviin. Eihän siitä lakasta saanut mitenkään tasaista, joten yhden lakkakerroksen ja uuden hionnan jälkeen maalasin kaapin valkoiseksi ja vaihdoin samalla puunupit metallisiin. Kaapista tuli oikein kiva ja kooltaan se sopi mallikkaasti paikkaan, johon emme alun perin ollenkaan kaappia suunnitelleet.

Sinne siis saatiin hävitettyä eteisestä omat ulkovaatteemme. Entäs sitten vieraiden vaatteet?









Etsiessämme suojatulppia portaiden kaiteiden kiinnityskohtiin keksin, että reikiinhän voitaisiin laittaa puunupit.
Mies sitten veistelemään ja näin saatiin aikaan näpsäkkä vaatenaulakko vieraille.




Portaiden kulmaan sijoitettiin kirpparilta ostettu vanha tuoli ja portaiden alle lasku- ja säilytystilaksi Ikean hyllykkö. Näinpä tulivat eteisen säilytystarpeet toteutettua ja silti tila jäi todella avaraksi.



Tälle viikolla on luvattu lämpimiä kelejä ja nyt kyllä tekee mieli siirtyä vaihteeksi pihahommiin. Eilen kuljeskelimme pitkin poikin tonttia ja pohdimme minkälaisia kulkuväyliä ja kukkapenkkejä pitäisi rakennella. Sopivasti televisiosta alkoi Suomen kaunein piha -ohjelma, joten ei kun ideoita etsimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti