maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ekselien pauloissa

Kumpikin ollaan töissämme tekemisissä hankkeiden kanssa. Ollaan siis totuttu vääntelemään exceleitä. Tässä yhteisessä rojektissakin on ahkerasti väsätty taulukoita. On aikataulutusta, kustannuslaskelmaa ja -seurantaa, muistilistaa, yhteystietolistaa..

Pientä teknistä ongelmaa tuottaa se, että ekselit ovat siellä sun täällä. Kotona on kyllä kaksi tietokonetta ja iPad, mutta koska yhdessä on rasittava käyttöjärjestelmä, yksi on hidas ja iPad muuten vaan epämukava, niin tiedostoja on sitten työkoneilla. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen päivittää, jos päivittää ja toinen ei tiedä siitä mitään.

Apulikan vastuualueelle kuuluu kustannusten seuranta. Klaranetistä saatiin todella tarkat laskelmat, joiden pohjalta pitäisi seurata kuluja. Tehtiin muuten pankkia varten yliarvioitu laskelma varmuuden vuoksi. Silti pankkineiti laittoi muutaman kÿmppitonnin lainaa enemmän ja sanoi, että kyllä te kuitenkin sitä tarvitsette: miettikää, miten rasittavaa on loppuvaiheessa, jos joutuu valitsemaan vain hinnan mukaan. Aika fiksu pankkineiti.

Anyway. Olen jo saanut neljä toteutunutta lukua taulukkoon. Tuntuu helpolta nyt, mutta entäs sitten kun alkaa tippua Bauhausin, K-raudan, putkareiden ja sähkäreiden kuitteja. En ajattele sitä vielä.

Ai niin, sitten taas pieni ohjelmistomainostus: kun pohdimme sähköpistokkeiden paikkoja, löysin netistä Planoplan-nimisen mallinnusohjelman. Siellä voi sijoitella huonekaluja yms. oikean kokoisiin huoneisiin ja katsoa niitä 3D:nä. On helpompi päättää, mihin mitäkin sähköhärveliä tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti