lauantai 5. huhtikuuta 2014

Messuilla ihmettelemässä

Käytiin Oma koti ja Oma piha -messuilla etsimässä ideoita materiaaleihin yms. Suht laiha saalis, mutta kiinnostuttiin kyllä halkaistusta tiilestä muuratusta seinästä. Siis levyn päälle muurattavasta. Oli kivan rustiikkisen näköinen. Miellytti siihen asti kun kuultiin hinta: pelkät tiilet maksavat 70-90 euroa neliö toimittajasta riippuen.

Löydettiin kivannäköisiä kivilaattojakin lattiaan, hintaa siinä 40 euroa neliö. Sitten löytyi erinomaisen näyttävä ja hieno puulattia, harjattua tammea. Hintaa en uskaltanut kysyä.

Ainakin yhteen messuilla olleeseen porrastoimittajaan pitää ottaa yhteyttä myöhemmin: vinkkaili järkeviä siitä, miten kannattaa portaat rakentaa, jos haluaa kaappitilaa alle. Lupasi tehdä suunnitelman ja tarjouksen.

Takka- ja kiuasvalikoimaakin katsasteltiin: pieneen saunaan sopivat ja keveän näköiset puulämmitteiset ikikiukaat maksoivat noin kolme kertaa enemmän kuin perus-Harviat. Vuolukivitakka haudutusuunilla olisi kiinnostanut, mutta ovat turhan isoja. Toinen näpsäkämpi rapattu malli oli varteenotettavampi.

Kattoekspertiltä kuultiin, että oltiin tehty hyvä valinta, kun otettiin perinteinen peltikatto. On helppo huoltaa ja kestää pitkään. Kun kerran ns.modernia rintamamiestaloa rakennetaan, niin pitäähän siinä peltikatto olla.

Juu, ja ostin kirjan nimeltä pihasuunnittelun ABC. Olisi  tehnyt mieli ostaa omenapuita ja sipuleitakin, mutta niiden aika on ensi vuonna.

Siinä kaikkia hienoja materiaaleja ihmetellessä ajattelin, että ihan kiva, että meidän pankkineuvoja laittoi vähän enemmän lainavarausta kuin pyydettiin. Taidetaan tarvita kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti