sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hiekkaa, hiekkaa

Pohjatutkimus kertoi sen, mitä alustavat selvittelytkin: tiivistä hiekkaa metritolkulla. Se on tietty perustamisen kannalta hyvä asia.
Tavallaan ihmetyttää, miksi jokaisen samalle alueelle rakentavan pitää erikseen maksaa maaperätutkimuksen tekemisestä 700-1000 euroa.

Jos kyseessä on metsäsaareke, jossa kaiken lisäksi kaupunki on useassa kohdassa tehnyt omia porailuja, niin mihin se maaperä voi yhtäkkiä muuttua.

Meidän tonttimme on saarekkeen korkeimmalla kohdalla. Viereinen tontti on taas pienessä kuopassa. Mies pohti, että olisi kyllä järkevää, että samalle alueelle rakentavat olisivat keskenään tekemisissä. Jos joku joutuu viemään maata pois ja toinen tuomaan täyttöjä, niin eikös olisi edullista ja järkevää kipata ylijäämämaa sille naapuritontille, joka joutuu hommaamaan täyttöjä.

Monissa muissakin asioissa yhteistyö voisi tulla edullisemmaksi ja mielekkäämmäksi kuin se, että jokainen itse tilaa ja hoitaa hommat. Meillä Suomessa ei kuitenkaan kait ole oikein tällaista yhteistekemisen kulttuuria.

Rakennuslupahakemus lähtee näillä näkymin kaupungille tällä viikolla. Sitten vaan odottelemaan, että päästään mylläämään tonttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti