sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Valo voittaa

Rakennuslupapaprut saatiin heti pääsiäisen jälkeen sisään. Yhtä ja toista säätöä oli erilaisten edellytettyjen suunnittelijoiden ja vastaavien kanssa. Mutta nyt sitten toiveena on, että erityisen tarkalta vaikuttava kaupungin lupakäsittelijä hoitaisi homman nopeasti.Varmuuden vuoksi käytetttiin kuvat kahteen kertaan hänellä etukäteen katsottavana ja hyvä oli, koska pientä viilailua löytyi.

Yritin vääntää talon ulkoväriksi toista kuin mitä rakennustapaselosteessa suositeltiin (siis huom. vain suositeltiin). Ei onnistunut. Tasan  kahdesta eri sävykirjosta piti valita, keltaisesta tai vihreästä. Ei ollut yhtään sellaista väriä, josta olisin vimpan päälle tykännyt, mutta vihreänharmaalla nyt mennään. Olen tarkkaillut ahkerasti vihreitä taloja viime aikoina: onkohan tuo sitä meidän väriä? Ei kai? Olisiko tuo, toivottavasti... Hieman vaikea nimittäin hahmottaa, miltä se väri oikeasti näyttää seinässä.

Tavallaan tämä lupakäsittelyvaihe osui meillä aika nappiin, koska juurikin tällä välillä on muutto väliaikaiseen asuntoon. Eli eipä mene päällekkäin työn aloitus ja muutto.

Mies kilpailuttaa innokkaasti kaikkea. LVI- ja sähkösuunnitelmakilpailutuksen perusteella manselaisfirma oli edullisin, joten sieltä saataneen nyt sitten lähiviikkoina kuvia.  Valojen ja pistorasioiden paikat pähkäiltiin piirustuksiin puolessa tunnissa kahvikupin äärellä. Miehen mukaan ei se niin tarkkaa tässä vaiheessa ole...muistettiinkohan me edes kattovalot joka huoneeseen? Ehkä pärjäillään  tällaisilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti