keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kohta lämmitellään saunaa

Vuodenvaihteen pidemmät vapaat ovat edistäneet suurin loikkauksin raksahommia. Kattojen lisäksi saatiin asennettua keittiön, wc:n ja kodinhoitohuoneen kalusteet. Saunakin tuli paneloitua talkoovoimin.

Talkoolaisia on meidän raksalla pyörinyt sen verran, että pari seuraavaa vuotta menee varmaan muita autellessa:) Vuoroin vieraissa.

Itse maalailin toiseen kertaan huoneita ja oikeastaan vain eteinen on enää maalaamatta lopulliseen maaliin.

Toki on vielä paljon tekemättäkin: ilmastointiputkissa on vielä viimeistelemistä vintillä, takka pitää viimeistellä, yksi seinä rapata, katot listoittaa, parketit asentaa ja ulko- sekä sisäportaat tehdä.

Sauna tehtiin lämpökäsitellystä haavasta, johon ihastuin kun mökille teimme remppaa muutama vuosi sitten.  Led-valot tulevat selkälaudan taakse.

Valojen valinta aiheutti taas tuskailua. Lopulta ajoin Hongkongiin ja ostin sieltä yliedullisen saunasetin. En tiedä kestääkö, mutta toivotaan parasta:)

Saunan ikkunan kanssa kävi pieni häikkä eli tilaajalla meni mitat sekaisin ja lasi oli sitten väärän kokoinen. Eikun tilaamaan uusi, jota saadaan odotella muutama viikko.

Meille tulee puukiuas ja koska sauna on pieni, niin oli määrä rakentaa muurinpätkä kiukaan ja lauteiden väliin, jotta suojaetäisyydet täyttyvät. Keksin kuitenkin netistä, että  nykyään on tarjolla myös kiukaan suojaseiniä, jotka eivät vie juuri mitään tilaa. Hyvä löytö!






















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti