maanantai 26. tammikuuta 2015

Onni onnettomuudessa

Loppusuora on menossa ja väsyneiden rakentajien valppaus ei ole ihan kohdallaan. Putkari oli unohtanut tulpata asianpesukoneen vesiliittymän (konetta ei ole vielä kytketty) ja eikö joku ollut vahingossa koskenut siihen pesukoneen veden avausvipuun.

Vettä lirutteli hiljakseen sitten keittiön lattialle pari tuntia kunnes mies meni kahvinkeittoon ja ihmetteli, että miksi lattia on märkä. Keittiössä on laatta, joten ei hättää, mutta vesihän oli valunut vähän matkaa olohuoneen vasta tehdyn parketin alle, tosin vain pieneltä matkalta.

Onneksi keittiönkaappien sokkelit olivat paikallaan ja imivät osan vedesta ja onneksi lattialla oli paperi ja sen päällä pahvi, jotka imivät osan. Silti betonin ja askelääniesityksen välissä oli jonkin verran kosteutta parketin alla.

Laatan ja parketin saumaa ei oltu vielä listattu, joten nostettiin parketin reunaa, jotta lattia pääsee tuulettumaan ja kuivumaan. Eilen laitettiin lämpöpuhallin päälle, joten eiköhän se siitä kuiva. Tarina ei kerro, joudutaanko muutama lauta vaihtamaan ja sitä myötä purkamaan puoli lattiaa...

Pitää sitten vielä kosteusmittarilla mittailla ettei minnekään jää kosteutta.

Kaikkien huoneiden lattiat on nyt tehty ja alkaa näyttää aika valmiilta! Pölyn määrä on melkoinen ja maalatuissa seinissä yms. on  yhtä ja toista paikkaltavaa. Kaikenlaista fiksailtavaa ja siivoiltavaa riittää.

Lattiaan on todella tyytyväinen. Laitettiin
tammi-parkettia (tammi epoque 138) eli lankkua, joka on öljytty ja harjattu. Pinta on elävä eikä siinä näy heti esim. koiran kymmenjäljet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti