maanantai 19. tammikuuta 2015

Tuntuu kodilta

Heti kun keittiö alkaa valmistua, niin talo alkaa tuntua kodilta:) Viikonloppuna sähkäri kävi kytkemässä kodinkoneet ja saatiin jääkaappi päälle! Hiphei, kahvimaidot ei enää happane.

Vessatkin saatiin toimintaan, samoin kaikki hanat. Vähän mietitytti, että miten Ikean altaiden mukana tulleet hajulukot ja putket kestävät, olivat heppoisen tuntuisia. Pitänee vaihtaa jossain vaiheessa.

Mies teki ylipitkää raksapäivää ja kiinnitti ikkunanpuitteet, kittaili seinänvierustat yms yms. Parkettien asennus pitäisi alkaa jo tällä viikolla.

Meikäläinen pääsi taas mielipuuhaansa, eristämiseen. Vintillä oli vielä pari viemärintuuletus- ja radonputkea eristämättä, ja pääsin sitten kiroilemaan niiden kanssa. Todella rasittavaa puuhaa.

Kaikenlaista pientä finistelyä riittää: pikkukittailuja ja maalauskorjauksia. Ulkoportaat varmaan alkavat rakentua tällä viikolla ja raksaovet vaihdetaan lopullisiin oviin. Ovien kohdalla sitten taas on yksi pohdinnan aihe: minkälaiset lukot? 

Portaatkin saatiin tilattua. Laitoin vielä kyselyä rakennusvalvontaan, kun emme saaneet määräyksistä ihan selkoa portaiden leveysvaatimuksista. Kerkeää vielä mittoja muuttaa, jos kunnasta tulee ukaasia.
Kyse on lähinnä paloturvallisuusmääräyksistä eli kun on useampi poistumistie, niin pitääkö silloinkin noudattaa leveysvaatimuksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti